Profil

Din användar profil ger dig tillgång till avancerade inställningsmöjligheter. Här kan du lägga till ord i din egna skapade ordbok, justera fonetiska stavningar och välja mellan olika uppläsningsstrategier. Din profil sparas i molnet vilket innebär att du har samma inställningar på din profil på alla AppWriter versioner. Dina inställningar följer ditt konto.

För att komma åt din profil, ditt användarnamn markerat i blått på startsidans övre högra hörn.

När du klickar här hamnar du i vår kontosida där du har tillgång till dina konto- och profilinställningar

Uppläsning

Kan du välja mellan olika röster och lässtrategier.

• Läs ord – läser upp varje ord du skriver i ditt dokument.
  • Läs meningar – läser upp varje mening du skriver i ditt dokument.
  • Uppläsningshastighet – justera uppläsningshastigheten på din uppläsningsröst
  • Välj röst – Om det finns flera olika röster tillgängliga för språket du använder kan du ändra röst.

Du når dessa uppläsningsinställningar via ikonerna markerat i rött nedan:

Ordbok

Under inställningar kan du komma åt dina ordlister. Här kan du se vilka ord du har lagt till i din egna ordlista.

Genom att klicka på “skapa en ny” som är markerat på bilden nedan kan du lägga till ord som inte finns i ordförutsägelsen. Det kan till exempel vara tekniska termer eller namn.

Du ska först namnge din skapade ordlista,  välja språk och sedan fylla ordlistan med dem ord och termer du vill att ordlistan ska bestå av.

Stavhjälp

Inne på inställningarna för stavhjälpsregler kan du justera vilken sorts stavehjälp AppWriter ska bidra med.

Du kan slå på och stänga av fördefinierade och skapa egna regler med anpassade feltyper.

Om du är inne i ett dokument och vill stänga det – till exempel om du vill skapa ett nytt – klicka på “tillbaka-pilen” i det vänstra hörnet.