Ordförslag och uppläsning

Få texten uppläst genom att trycka på uppspelning-knappen till vänster:

Uppspelningsfunktionen fungerar på följande sätt:

• Markera ett eller flera ord och tryck sedan på uppspelningsknappen.
  •  Placera markören där du vill att AppWriter ska börja läsa högt och tryck sedan på uppspelningsknappen.

Använd ordboken i verktygslinjen för att slå upp ord du inte förstår. Markera det ord du vill slå upp och tryck på den den fjärde ikonen från vänster.

Specialtecken

De inbyggda specialtecknen hjälper dig att stava ord du har svårt med. ”*” representerar ett eller flera tecken och ”?” representerar ett tecken. Om du till exempel vet att ordet “intressant” börjar med “in” och slutar med “nt” kan du skriva “i * nt” och sedan kommer ordförslags-funktionen automatiskt att hitta alla ord som börjar med “in” och slutar med “nt”. Se exemplet nedan:

Om du till exempel inte vet om ordet “cykel” börjar med c eller s kan du ersätta första bokstaven med ”?” i följd av resten av ordet och sedan kommer ordförslagsfunktionen automatiskt att hitta alla ord som börjar med en okänd bokstav följt av “ykel”. Se exemplet nedan:

Meny:

Om du klickar på den sista ikonen i verktygsfältet öppnas menyn som ger tillgång till alla avancerade inställningsalternativ:

Inställningarna sparas i din profil och kan alltid användas från alla AppWriter-versioner oavsett plattform. Du kommer därför alltid ha dina personliga preferenser med dig. I menyn har du följande alternativ:

•  Skärmklippverktyg: Markera ett område med text och få texten uppläst.
  •  PDF läsare: Öppnar AppWriters egna PDF läsare och ger dig möjligheten att öppna en PDF lokalt på datorn.
  • OCR: OCR behandling av dokument lokalt på datorn.
  • Ordlistor: Använd dina egna skapade ordböcker med AppWriter. Egna ordböcker skapas via http://aw.wizkids.dk
  • Mitt konto: Tar dig direkt till kontosidan http://aw.wizkids.dk.
  • Logga ut: Loggar ut dig ur AppWriter. Programmet förbli öppnat.
  • Avsluta: Avslutar och stänger programmet. Du förblir dock inloggad.
 Uppläsning: Under uppläsning kan du välja mellan de olika lässtrategierna, uppläsningshastighet och röst.